Supplier Aksesoris Medis Profesional

13 Taun Pengalaman Manufaktur
  • info@medke.com
  • 86-755-23463462

Kepiye cara nggunakake oksimeter pulsa kanthi bener kanggo ngukur oksigen?

Oksimeter pulsadigunakake kanggo netepke status oksigen saka patients ing macem-macem setelan Clinical wis dadi peralatan ngawasi liyane lan liyane umum.Iki nyedhiyakake pemantauan terus-terusan, non-invasif saka jenuh oksigen hemoglobin ing getih arteri.Saben gelombang pulsa bakal nganyari asil.

a

Pulse oximeters ora nyedhiyakake informasi babagan konsentrasi hemoglobin, output jantung, efisiensi pangiriman oksigen menyang jaringan, konsumsi oksigen, oksigenasi, utawa kecukupan ventilasi.Nanging, dheweke menehi kesempatan kanggo langsung ngerteni penyimpangan saka garis dasar oksigen pasien, minangka sinyal peringatan dini kanggo dokter kanggo mbantu nyegah akibat desaturasi lan ndeteksi hipoksemia sadurunge kedadeyan osis.

Wis disaranake sing nambah nggunakakeoksimeter pulsaing umum bangsal bisa nggawe minangka umum minangka thermometers.Nanging, dilaporake manawa staf duwe kawruh sing winates babagan operasi peralatan kasebut, lan ora ngerti babagan prinsip kerja peralatan lan faktor sing bisa mengaruhi maca.

Dibandhingake karo hemoglobin sing dikurangi, oksimeter pulsa bisa ngukur panyerepan dawa gelombang cahya tartamtu ing hemoglobin teroksidasi.Getih oksigen arteri dadi abang amarga massa hemoglobin sing dioksigenasi, sing ngidini nyerep dawa gelombang cahya tartamtu.Probe oximeter duwe loro dioda pemancar cahya (LED) ing sisih siji probe, siji abang lan siji infra merah.Probe diselehake ing bagean awak sing cocok, biasane pucuk driji utawa kuping, lan LED ngirimake dawa gelombang cahya menyang photodetector ing sisih liya probe liwat getih arteri pulsating.Oxyhemoglobin nyerep cahya infra merah;nyuda hemoglobin nyebabake cahya abang.Getih arteri pulsatil ing systole nyebabake hemoglobin beroksigen mili menyang jaringan, nyerep luwih akeh cahya infra merah, lan ngidini kurang cahya tekan photodetector.Saturasi oksigen getih nemtokake tingkat panyerepan cahya.Asil diproses dadi tampilan digital jenuh oksigen ing layar oksimeter, diwakili dening SpO2.

Ana akeh manufaktur lan model oksimeter pulsa.Umume nyedhiyakake tampilan gelombang digital visual, detak arteri sing bisa dirungokake lan tampilan detak jantung, lan macem-macem sensor sing cocog karo individu sing umur, ukuran utawa bobot.Pilihan gumantung setelan sing nggunakake.Kabeh personel sing nggunakake oksimeter pulsa kudu ngerti fungsi lan panggunaan sing bener.

Analisis gas getih arteri luwih akurat;Nanging, oksimetri pulsa dianggep cukup akurat kanggo umume tujuan klinis amarga watesan sing wis diakoni.

Kondisi pasien-Kanggo ngetung prabédan antarane kapiler lan kapiler kosong, oximetry ngukur panyerepan cahya saka pirang-pirang pulsa (biasane lima).Kanggo ndeteksi aliran getih sing pulsating, perfusi sing cukup kudu ditindakake ing wilayah sing dipantau.Yen pulsa perifer pasien lemah utawa ora ana,oksimeter pulsamaca bakal ora akurat.Pasien sing paling beresiko ngalami hipoperfusi yaiku sing nandhang hipotensi, hipovolemia, lan hipotermia, lan sing ngalami serangan jantung.Wong sing kadhemen nanging ora hipotermia bisa uga ngalami vasokonstriksi ing driji lan driji sikil lan bisa ngrusak aliran getih arteri.

Yen probe dipasang kanthi kenceng, pulsasi non-arteri bisa dideteksi, nyebabake pulsasi vena ing driji.Pulsasi vena uga disebabake dening gagal jantung sisih tengen, regurgitasi tricuspid, lan tourniquet manset tekanan getih ing ndhuwur probe.

Aritmia jantung bisa nyebabake asil pangukuran sing ora akurat, utamane yen ana defisit apex / balung sing signifikan.

Pewarna intravena sing digunakake kanggo diagnosa lan tes hemodinamik bisa nyebabake perkiraan jenuh oksigen sing ora akurat, biasane kurang.Efek saka pigmentasi kulit, jaundice, utawa tingkat bilirubin sing dhuwur uga kudu dianggep.

Panggunaan sing bener saka pangukuran oksimetri pulsa ora mung maca tampilan digital, nanging uga luwih akeh, amarga ora kabeh pasien karo SpO2 sing padha duwe isi oksigen sing padha ing getih.Kejenuhan 97% tegese 97% saka total hemoglobin ing awak diisi molekul oksigen.Mulane, saturasi oksigen kudu diterangake ing konteks tingkat hemoglobin total pasien.Faktor liya sing mengaruhi maca oximeter yaiku kepiye hemoglobin ikatan karo oksigen, sing bisa beda-beda kanthi owah-owahan ing macem-macem kondisi fisiologis.


Wektu kirim: Jan-23-2021