Добавувач на професионални медицински додатоци

13 години искуство во производство
 • info@medke.com
 • 86-755-23463462

Вести

 • сонда за температура на кожата за еднократна употреба

  сонда за температура на кожата за еднократна употреба

  сонда за температура на кожата за еднократна употреба Често се користи во рутинска хируршка операција за анестезија и во постоперативниот период на опоравување на пациентот.Поврзан монитор ја следи температурата на површината на пациентот.Или кога лекарите треба точно да ја проценат температурата на кожата на пациентот, кожата за еднократна употреба ...
  Прочитај повеќе
 • Како правилно да го изберете домашниот монитор за крвен притисок?

  Како правилно да го изберете домашниот монитор за крвен притисок?

  Домашниот мерач на крвен притисок повеќе не е медицински уред, туку внимателен подарок што потрошувачите треба да им го дадат на постарите лица.Зошто се работи за ова?Бидејќи се повеќе постари луѓе боледуваат од „три високи“, а хипертензијата е првиот убиец на кардиоваскуларните и цереброваскуларни ди...
  Прочитај повеќе
 • Кои се апликациите на мониторите за пациенти?

  Кои се апликациите на мониторите за пациенти?

  Со брзиот раст на глобалното население, односот на наталитетот и стапката на смртност станува се поочигледен.Според концептот на смртност, од една страна, смртноста може да го одрази здравственото ниво и медицинскиот квалитет на еден регион.Генерално, стапките на смртност се тесно поврзани со и...
  Прочитај повеќе
 • Заситеноста на крвта со кислород е ниска, ја најдовте ли причината зад тоа?

  Заситеноста на крвта со кислород е ниска, ја најдовте ли причината зад тоа?

  Заситеноста на крвта со кислород е еден од важните показатели за физичкото здравје.Заситеноста на крвта со кислород кај нормалните здрави луѓе треба да се одржува помеѓу 95% и 100%.Ако е пониска од 90%, влезе во опсегот на хипоксија.% е тешка хипоксија, која ќе предизвика големи оштетувања на телото и...
  Прочитај повеќе
 • Фактори кои влијаат на точноста на мерењето на пулсната кислородна сонда

  Фактори кои влијаат на точноста на мерењето на пулсната кислородна сонда

  Со брзиот развој на медицинската индустрија денес, развојот на технологијата за мерење на заситеноста со кислород во крвта е фундаментален напредок.Можеме точно да ја измериме заситеноста на луѓето со кислород во крвта и дополнително да им помогнеме на пациентите да ги третираат респираторните заболувања.Сондите за кислород во крвта се ...
  Прочитај повеќе
 • Какви видови оксиметри постојат?Како да се избере?

  Какви видови оксиметри постојат?Како да се избере?

  Човечките суштества треба да одржуваат доволно снабдување со кислород во телото за да го одржат животот, а оксиметарот може да ја следи ситуацијата со кислородот во крвта во нашето тело и да процени дали не постои потенцијален ризик во телото.Во моментов на пазарот има четири главни типа на оксиметри, па во што се разликуваат...
  Прочитај повеќе
 • Заситеноста на крвта со кислород е ниска, ја најдовте ли причината зад тоа?

  Заситеноста на крвта со кислород е ниска, ја најдовте ли причината зад тоа?

  Заситеноста на крвта со кислород е еден од важните показатели за физичкото здравје.Заситеноста на крвта со кислород кај нормалните здрави луѓе треба да се одржува помеѓу 95% и 100%.Ако е пониска од 90%, влезе во опсегот на хипоксија.% е тешка хипоксија, која ќе предизвика големи оштетувања на телото и...
  Прочитај повеќе
 • Сонда за кислород во крвта, мал експерт за клиничко мерење на домашно место

  Сонда за кислород во крвта, мал експерт за клиничко мерење на домашно место

  Сондата за кислород во крвта главно делува на човечките прсти, прстите, ушите и стапалата на стапалата на новороденчињата.Се користи за следење на виталните знаци на пациентите, пренесување сигнали за заситеност со кислород во крвта во човечкото тело и за обезбедување на лекарите со точни дијагностички податоци.Монитор за заситеност со кислород во крвта...
  Прочитај повеќе
 • Како да се открие заситеноста на крвта со кислород?

  Како да се открие заситеноста на крвта со кислород?

  Проверката на заситеноста со кислород во крвта може да помогне во дијагностицирање или следење на белодробната болест.Тест методите за откривање на заситеност со кислород во крвта вклучуваат: пулс оксиметар сензор за кислород во крвта пулс оксиметар Што е пулс оксиметар?Кислородот се носи во црвените крвни зрнца преку молекула наречена хемоглобин.А стр...
  Прочитај повеќе
 • Проблем со неуспехот на жицата на ЕКГ, решението?

  Проблем со неуспехот на жицата на ЕКГ, решението?

  1. Мерењето NIBP е неточно Феномен на дефект: Отстапувањето на измерената вредност на крвниот притисок е преголемо.Начин на проверка: Проверете дали тече манжетната за крвен притисок, дали тече интерфејсот на цевководот поврзан со крвниот притисок или тоа е предизвикано од разликата во...
  Прочитај повеќе
 • Улогата на сондата за кислород во крвта кај новороденчето?

  Улогата на сондата за кислород во крвта кај новороденчето?

  Сондата за кислород во крвта на новороденчето се користи за следење на нивото на заситеност со кислород во крвта на новороденчето, што може ефективно да го води нормалниот здравствен статус на бебето.Повеќето новороденчиња се раѓаат со здрави срца и доволно кислород во крвта.Сепак, околу 1 во ...
  Прочитај повеќе
 • Кои се сценаријата за примена и методите на употреба на сонди за кислород за еднократна употреба?

  Кои се сценаријата за примена и методите на употреба на сонди за кислород за еднократна употреба?

  Сондата за кислород во крвта за еднократна употреба е дополнителна опрема за електронска опрема за критични пациенти, новороденчиња, деца итн. во општа анестезија во клиничките операции, како и во секојдневниот патолошки процес на лекување, суштински метод за следење.Може да се изберат различни типови сонди според ...
  Прочитај повеќе
123456Следно >>> Страница 1/14