Supplier Asesoris Médis profésional

13 Taun Pangalaman Manufaktur
  • info@medke.com
  • 86-755-23463462

Kumaha leres ngagunakeun pulse oximeter pikeun ngukur oksigén?

Oksimeter pulsadipaké pikeun meunteun status oksigén pasien dina sagala rupa setélan klinis geus jadi alat ngawaskeun beuki umum.Eta nyadiakeun kontinyu, non-invasif ngawaskeun jenuh oksigén hémoglobin dina getih artéri.Unggal gelombang pulsa bakal ngamutahirkeun hasilna.

a

Pulse oximeters henteu masihan inpormasi ngeunaan konsentrasi hémoglobin, kaluaran jantung, efisiensi pangiriman oksigén ka jaringan, konsumsi oksigén, oksigénasi, atanapi kacukupan ventilasi.Nanging, aranjeunna masihan kasempetan pikeun langsung perhatikeun panyimpangan tina garis dasar oksigén pasien, salaku sinyal peringatan dini pikeun dokter pikeun ngabantosan konsékuansi desaturasi sareng ngadeteksi hypoxemia sateuacan lumangsungna osis.

Eta geus ngusulkeun yén ngaronjatna pamakéanoksimeter pulsadi bangsal umumna tiasa janten biasa sapertos térmométer.Tapi, dilaporkeun yén staf gaduh pangaweruh kawates ngeunaan operasi alat, sareng sakedik pangaweruh ngeunaan prinsip kerja alat sareng faktor anu tiasa mangaruhan bacaan.

Dibandingkeun sareng hémoglobin anu diréduksi, oksimeter pulsa tiasa ngukur nyerep panjang gelombang cahaya khusus dina hémoglobin anu dioksidasi.Getih oksigén arteri beureum kusabab massa hémoglobin oksigén anu dikandungna, anu ngamungkinkeun pikeun nyerep panjang gelombang cahaya anu tangtu.Panyilidikan oximeter gaduh dua dioda pemancar cahaya (LED) dina hiji sisi usik, hiji beureum sareng hiji infra red.Panyilidikan disimpen dina bagian awak anu cocog, biasana ujung jari atanapi lobus ceuli, sareng LED ngirimkeun panjang gelombang cahaya ka photodetector di sisi sanés panyilidikan ngalangkungan getih arteri anu berdenyut.Oksihémoglobin nyerep cahaya infra red;ngurangan hémoglobin ngakibatkeun lampu beureum.Getih arteri pulsatil dina systole nyababkeun hémoglobin anu dioksigénasi ngalir kana jaringan, nyerep langkung seueur cahaya infra red, sareng ngirangan cahaya anu dugi ka photodetector.Saturasi oksigén getih nangtukeun darajat nyerep cahaya.Hasilna diolah jadi tampilan digital jenuh oksigén dina layar oximeter, digambarkeun ku SpO2.

Aya seueur pabrik sareng modél oximeter pulsa.Seuseueurna nyayogikeun tampilan gelombang digital visual, ketukan arteri karungu sareng tampilan denyut jantung, sareng sababaraha sénsor pikeun nyocogkeun ka individu umur, ukuran atanapi beurat.Pilihanna gumantung kana setélan anu ngagunakeunana.Sadaya personel anu nganggo oximeter pulsa kedah ngartos fungsina sareng pamakean anu leres.

Analisis gas getih arteri leuwih akurat;kumaha oge, pulse oximetry dianggap cukup akurat pikeun kalolobaan kaperluan klinis kusabab watesan nu geus dipikawanoh.

Kaayaan pasien-Pikeun ngitung bédana antara kapilér sareng kapilér kosong, oximétri ngukur nyerep cahaya tina sababaraha pulsa (biasana lima).Pikeun ngadeteksi aliran getih anu pulsating, perfusi anu cekap kedah dilakukeun di daérah anu diawaskeun.Upami pulsa periferal pasien lemah atanapi henteu aya, étaoksimeter pulsabacaan bakal teu akurat.Pasién anu paling résiko hipoperfusi nyaéta jalma anu ngagaduhan hipotensi, hypovolemia, sareng hipotermia, sareng anu aya dina serangan jantung.Jalma anu kaserang tiis tapi henteu hipotermia tiasa gaduh vasoconstriction dina ramo sareng jari kaki sareng tiasa ngaganggu aliran getih arteri.

Upami usik dilereskeun caket teuing, pulsasi non-arteri tiasa dideteksi, nyababkeun pulsasi vena dina ramo.Pulsasi vena ogé disababkeun ku gagalna jantung sisi katuhu, regurgitasi tricuspid, sareng tourniquet cuff tekanan darah di luhur usik.

Aritmia jantung tiasa nyababkeun hasil pangukuran anu teu akurat, khususna upami aya defisit apex/tulang anu signifikan.

Pewarna intravena anu dianggo dina diagnostik sareng tés hemodinamik tiasa nyababkeun perkiraan jenuh oksigén anu teu akurat, biasana rendah.Balukar tina pigmentasi kulit, jaundice, atanapi tingkat bilirubin anu luhur ogé kedah dipertimbangkeun.

Pamakéan pangukuran oximétri pulsa anu leres kalebet henteu ngan ukur maca tampilan digital, tapi ogé langkung seueur, sabab henteu sadayana pasien anu SpO2 sami gaduh eusi oksigén anu sami dina getih.Saturasi 97% hartina 97% tina total hémoglobin dina awak ngeusi molekul oksigén.Ku alatan éta, jenuh oksigén kedah dijelaskeun dina konteks tingkat hémoglobin total pasien.Faktor séjén anu mangaruhan maca oximeter nyaéta kumaha pageuh hémoglobin ngiket oksigén, nu bisa rupa-rupa jeung parobahan dina sagala rupa kaayaan fisiologis.


waktos pos: Jan-23-2021