за Medke

Прочитај повеќе
 • за нас

  за нас

  MEDKE е основана во 2008 година, е професионална производител на медицински потрошен материјал, особено се фокусира на опрема од областа монитор.
 • концептот

  концептот

  Обезбедување на ефективни производи постојано подобрување Medke репутација постојано

Вести и настани

Види се
 • What is the relationship between pulse an...

  Кон крајот на 90-тите години на минатиот век, беа спроведени неколку студии за проценка на точноста на непрофесионалните лица, првите лица што реагираа, болничарите, па дури и лекарите во проценката на само присуството на пулс. Во една студија, стапката на успех на препознавање на пулсот беше ниска дури 45%, додека во друга студија, помлади лекари го ...
 • Како работи пулсен оксиметар?

  Пулсната оксиметрија е неинвазивен и безболен тест кој го мери нивото на кислород (или нивото на сатурација на кислород) во крвта. Може брзо да открие колку ефикасно се доставува кислород до екстремитетите (вклучително и нозете и рацете) најоддалечените од срцето. Пулсен оксиметар е мал уред што може да се ...